Peli sujuvaksi

10.04.2017

Ajatuksia sujuvasta pelaamisesta harjoituskierroksilla

Täydellläkin kentällä peli sujuu ongelmitta kun kiinnitämme  hiukan huomiota omiin tekemisiimme. Lue tästä kapteenien vinkit.

Ota jo kotoa lähtiessäsi mukaasi positiivinen asenne. Golfin pelaaminen on hauska harrastus, ei hermoja raastava kokemus. Älä lyö kenenkään jaloille. Jos 4 tuntia on sinusta liian pitkä aika pelata golfia, älä lähde ollenkaan, tai pelaa vain 9 reikää. Muista että jokainen on joskus aloittanut pelaamisen. Turha huutelu ei kuulu kentälle. Seuraa mitä kentällä tapahtuu, jos edessäsi on tyhjä väylä vaikka kenttä on täynnä, on ryhmäsi syytä hieman kiristää tahtia, älä kuitenkaan hätäile. Anna tarvittaessa ohituslupa. Usein ohittelu kuitenkin hidastaa koko kenttää. Yleensä muu toiminta hidastaa pelaamista enemmän kuin lyöntien määrä.

mika3

Kapteeni Mika Niinimäki

maru3

Ladykapteeni Marleena Naukkarinen

 

Tässä vielä muistin virkistämiseksi muutama vinkki:

 1.  Ole ykkösteellä ajoissa! Anna pelirauha edelliselle ryhmälle ja siirry heti odottamaan vuoroasi ja lataa samalla itsellesi hyvä pelifiilis.
 2.  Jos olet honourissa ja väylä on vapaa avauslyöntiin, lyö, vaikka et olisi merkannutkaan edellisen reiän tulosta. Seuraavien lyöjien välissä on aina aikaa tsekata ja kirjoittaa. Toisaalta, jos lyöntivuorossa oleva pelaaja päättää juuri vuorollaan syödä eväitään, ei kai haittaa, jos joku valmiina oleva pelaaja avaa?
 3. Laita hanska käteen ja ota pallo ja tee valmiiksi jo boxiin kävellessäsi ja ota oletusmaila mukaan. Usein se on se, millä kuitenkin lyöt.
 4. Siirry väylällä suoraan omalle pallollesi ja mieti jo kävellessäsi, minkälaisella mailalla lyöt. Katso jokaisen pelaajan jokainen lyönti. Kahdeksan silmää näkee varmaan paremmin kuin neljä ja ainakin paremmin kuin kaksi.
 5. Harjoitus-swingin ja linjan katsomisen voi tehdä myös toisen pelaajan lyödessä. Pidä huoli kuitenkin siitä, ettet häiritse huitoessasi toista lyöjää.
 6. Jos oma pallosi on lyötävissä, vaikka ei olisikaan lyöntivuorosi - lyö, mutta pyydä ainakin yhtä pelikaveria seuraamaan lyöntiäsi ja paikallistamaan lepikkoon menneet ja huutamaan forea pallon karatessa. Kun olet lyönyt, seuraava pelaaja lyö ja sinä voit auttaa kadonneen pallon etsinnässä.
 7. Jos pallosi meni metsään, lyö varapallo. Ota etsintään vähintään yksi maila mukaan, esimerkiksi rautaysi. Jos pallo makaakin hyvin, niin sitten vaihdat tietysti mailaa. 5 minuuttia on enemmän kuin tarpeeksi pallon etsimiseen.
 8. Jos edessä on tilaa ja takaa on ryhmä tulossa, niin älä silloin jää onkimaan muiden palloja vesiesteestä. Jos olet innokas onkimies, niin sen voi tehdä silloin kun kentällä ei ole ruuhkaa.
 9. Jos kaksi pelaajaa on samassa bunkkerissa, niin se, jonka pallo on lyöntien jälkeen paremmassa asemassa, haravoi bunkkerin.
 10. Jätä bägisi aina kun mahdollista lähelle seuraavalle teelle menevää tietä. Ei siis greenin eteen, eikä missään tapauksessa toiselle puolelle.
 11. Perussääntö greenillä on, että se joka on putannut ensimmäisenä reikään, huolehtii lipusta. Näin ryhmä on heti valmis jatkamaan matkaa, kun kaikki ovat putanneet. Myös puttilinjaa voi katsoa jo valmiiksi pelikaverin putatessa. Älä kuitenkaan häiritse puttaajaa. Tulos säilyy mielessä seuraavalle tee-paikalle asti, merkitse se korttiin vasta siellä. Kun kaikki ovat putanneet, poistu greeniltä. Spekuloinnin voi suorittaa seuraavalle tee-paikalle kävellessä.
 12. Älä pyri tietoisesti pelaamaan mahdollisimman nopeasti, sillä silloin lyöntimäärä varmasti lisääntyy – ja kierrosaika pitenee. Juokseminen on turhaa, normaali  kävelyvauhti riittää mainiosti 4 tunnin 15 minuutin kierrokseen.