Juniorit menestyvät hienosti

Mikä on muuttunut? 

– Oikeastaan mikään ei ole muuttunut. Nyt on parannettu peliä muutamalla lyönnillä viime vuodesta ja sen myötä mitalit ovat kirkastuneet. Nuoret kehittyvät ja systemaattinen harjoittelu tuottaa tulosta, kertoo junnujen valmentajana toimiva KoskiGolfin Pro, Tommi Henttu.

– Meillä on hyvä porukka, jotka tsemppaavat toisiaan ja kehittyvät yhdessä. Jonkun menestys innostaa toisia ja saatuja oppeja jaetaan koko ryhmälle. Kyräilyn sijasta riemuitaan hyvistä suorituksista ja se vie koko joukkoa eteenpäin. Tekemisessä on hyvä henki, mikä on tosi tärkeää kehityksen kannalta.

– Harjoittelumäärät ovat kasvaneet ja erityisesti harjoittelun laatua on nostettu. Jokaisella pelaajalla on oma, hänelle suunniteltu harjoitusohjelmansa. Pelin kehitystä seurataan tarkasti ja tarvittaville osa-alueille lisätään harjoitteita. Esimerkiksi puttaus on koko ryhmällä kehittynyt selkeästi etäisyyksien hallinnan parantuessa. Kolmen putin griinejä ei juuri enää tule, kertoo Tommi

– Krista Junkkari ja Jesse Saareks ovat päässeet Golfliiton harjoitusrinkiin ja saavat myös sieltä sekä valmennustietoa sekä itseluottamusta. Pelaaminen ja harjoittelu Suomen parhaiden golfareiden kanssa kehittää nuoria valtavasti. He näkevät käytännön tasolla, että ihan samaa puuroa syövät ne useimmin podiumille astelevat pelaajatkin. Golf on laji, jossa ihan huipulle nouseminen edellyttää ympärivuotista harjoittelua ja pelaamista. Melkeinpä kaikki Suomen ykköspelaajat viettävät paljon aikaa ulkomailla ja kilpailevat paljon. Junioripelaajille riittävän talviharjoittelun järjestäminen on todella haasteellista.

– Voittamaan täytyy oppia. Perustaidot on tietysti oltava hallinnassa ja henkinen kantti kunnossa. Sen lisäksi täytyy käydä kilpailuissa, joissa pelaaja taistelee voitosta. Menestys vahvistaa henkisesti ja sen lisäksi kentällä tehtyjä omia suorituksia voi verrata kanssapelaajien tekemisiin. Esimerkiksi Kristan neljäs sija lyöntipelin SM-kisassa jätti taakse monia ammatikseen golfia pelaavia naisia ja luo uskoa Kristan lisäksi koko junnuryhmäämme, arvelee Tommi. KoskiGolf saa Tommilta tunnustusta.

– Seura on panostanut käytettävissä oleviin resursseihin nähden hienosti junioritoimintaan, mikä kantaa myös hedelmää. Tällä hetkellä menestys taitaa olla parempi kuin koskaan aikaisemin 30-vuotisen seurahistorian aikana. Nyt kilpajunnujen ryhmässä pelaavilla on ollut hyviä esikuvia, kuten Iida Nikka, Iida-Lotta Juura ja Miika Meier. Nyt menestyvistä pelaajista tulee taas aikanaan esikuvia uusille junioreille.

Kilparyhmässä pelaavat: Inka Hatara, Nea Heikkinen, Tiia Inkilä, Krista Junkkari, Jari Hynynen, Vili Karjalainen, Jani Lankinen, Miro Pakarinen, Elias Pasi ja Jesse Saareks.

Junioreiden kilparyhmää valmentaa Tommi Henttu

tommi henttu 2

junnut

Kilparyhmässä pelaavat: Inka Hatara, Nea Heikkinen, Tiia Inkilä, Krista Junkkari, Jari Hynynen, Vili Karjalainen, Jani Lankinen, Miro Pakarinen, Elias Pasi ja Jesse Saareks. Junioreiden SM-joukkuekisassa tuli tänä vuonna pronssia.

 

Jesse

Jesse Saareks on lyöntipelin Suomen mestari 2017, pojat 14v.

krista3

Krista Junkkari voitti 18v tyttöjen reikäpelin Suomenmestaruuden ja oli naisten Lyöntipelin SM-kisassa sijalla T3.