Yhdessä onnistumisen elämyksiä

KoskiGolfin jäsen- ja viestintätoimikunnalla oli ilo päästä mukaan puolikkaalle kierrokselle seuramme uusien jäsenien Minna Kivikon ja Mika Saarisen kanssa. Minna ja Mika suorittivat Green Card-kurssin heti kauden 2017 alkajaisiksi toukokuun puolivälissä. Kurssi oli Minnan ja Mikan mukaan hyvin toteutettu ja uutta asiaa tuli runsaasti lyhyessä ajassa. Välineet hankittiin Tommilta seura pro Shopista ja omatoiminen harjoittelu jatkui välittömästi kurssin jälkeen, jotta kurssilla saadut asiat tulisivat sisäistettyä. Lisäksi he osallistuivat KoskiGolfin järjestämiin maksuttomiin Miika Meierin vetämiin harjoituksiin useamman kerran. Minna ja Mika kehuivatkin kyseisiä harjoituksia tehokkaiksi sekä hyvin järjestetyiksi. Lisäharjoitukset tukivat hienosti omaa harjoittelua ja antoivat lisää motivaatiota. Lisäksi asioita tuli tehtyä ohjatusti ”oikealla” tavalla. Minna osallistui myös 3-4 kertaa suosittuihin naisille tarkoitettuihin harjoituksiin, joita seuramme pro Matti veti ansiokkaasti. Minnan mukaan kyseiset harjoitukset tukivat hyvin omatoimista harjoittelua ja toivat varmuutta otteisiin.

7S5A6663

7S5A6669

Hienot avauslyönnit luovat mahdollisuuden hyvään reikätulokseen 

 

Noin kuukauden harjoittelun jälkeen oli sitten aika siirtyä kentälle pelaamaan. Aloitus tapahtui Vierumäen Cooke kentällä. Heti sen jälkeen siirryttiin Eerolan viheriöille. Pelaaminen kentällä sujui alusta pitäen sujuvasti ja tulokset paranivat nopeasti. Minna ja Mika totesivat, että heidät on muiden pelaajien taholta otettu vastaan erittäin hyvin ja uudet pelikaverit ovat olleet hyviä sekä avuliaita. Kentälle siirtyminen sujui siis mutkattomasti. Minna on myös mennyt yksin rohkeasti mukaan pelaamaan hänelle tuntemattomien harrastajien kanssa ja kokemukset ovat olleet ainoastaan myönteisiä. 

Kysyttäessä mikä oli syy golfin aloittamiseen, Minna ja Mika totesivat, että tarkoitus oli löytää yhteinen harrastus. Tämä onkin toteutunut hienosti ja kierroksia on nyt lähes 50 kpl. Tasoitukset ovat samalla laskeneet kiitettävästi ja pelitaito parantunut. Minnan tasoitus on jo 35 ja Mikan 29. Oppiminen on siis ollut nopeaa. He ovat myös hyödyntäneet jäseneksi liittymisen edut täysimääräisesti ja lunastaneet mm. uusien pelaajien kausipelimaksun 250 eur. Kierroksen hinta siis painunee alle 5 eur. Mika totesikin, että kausipelimaksu on ollut hyvä ja edullinen ratkaisu, leikkisesti sanottuna vain ensimmäinen kierros on maksanut ja sen jälkeen on ollut ilmaista pelata. 

7S5A6721

 Minnan hieno puttityöskentely tuottaa taas tulosta 

 

Minnan ja Mikan uusioperheeseen kuuluu myös 3 lasta. Työn, perhe-elämän ja golfin yhteensovittaminen on onnistunut hyvin eikä ajankäytön suhteen ole ollut ongelmia. Nyt syksymmällä puolikas kierros ei vie liikaa aikaa ja viikonloppuisin täydet kierrokset pelataan useimmiten aamulla, joten muihin aktiviteetteihin jää hyvin aikaa. 

 

7S5A6766 

Aina ei pallon lentorata näytä toivotulta 

 

7S5A6756

Onnistuneen suorituksen jälkeen voi nauttia 

 

Minnan ja Mikan mukaan golfissa parasta on yhteinen tekeminen ja onnistumisen elämykset. Heidän peliä seuratessa voikin todeta, että tavoite on onnistunut loistavasti ja asenne on kohdillaan. Molemmat pelaavat positiivisella asenteella toisiaan kannustaen ja myös toisen onnistumisista nauttien. Virheitä ei pelätä vaan ne hyväksytään lajiin kuuluvaksi. Pelaaminen on rohkeaa ja eri tilanteissa nähdään mahdollisuuksia, ei vaikeuksia. Huonoja puolia golfin suhteen ei juurikaan löytynyt. Minna totesi, että välillä tuntuu siltä, että kotitöiden teko on jäänyt hieman taka-alalle. Kuitenkin entistä parempi suunnittelu on auttanut sovittamaan kodin ja harrastuksen vaatiman ajankäytön. 

Minnan pelissä kiinnitti huomiota hyvät avaukset ja tehokas puttipeli. Mikalla avaukset toimivat myös hienosti ja hyvän kenttäpelin avulla tulosta syntyy. Kaikesta näkyy, että kursseilla tullut oppi on sisäistetty loistavasti. Pelinopeuskin on kohdillaan ja puolikas kierros sujui ihanneajassa haastattelemisesta ja valokuvauksista huolimatta. 

 

7S5A6773 1

 Kierros ohi ja taas tuli lisää onnistumisen elämyksiä