Syyskokous 17.12.2018

Tervetuloa Koskigolf ry:n syyskokoukseen valitsemaan puheenjohtajaa, kapteenia sekä johtokuntaa seuralle. Kokouksen jälkeen Arto Teittinen kertoo golfin 2019 sääntömuutoksista.

Syyskokous 17.12.2018, Koskela, Koskelankuja 1 , 45700 Kuusankoski.

17.30 Koskigolf ry. Syyskokous.

18.15 Palkitsemiset ja muistamiset

18.30 Sääntömuutokset 2019, Arto Teittinen

 

Tänä vuonna seuran johtokunnassa ovat erovuorossa puheenjohtaja, mieskapteeni ja neljä erovuorossa olevaa johtokunnan jäsentä

Puheenjohtaja ja Kapteeni :

  • Pitkäaikainen puheenjohtaja Vesa Halme joutui sairauden vuoksi vetäytymään puheenjohtajan tehtävästä 2018 vuoden alussa ja siitä lähtien puheenjohtajana on toiminut kapteeniksi ja varapuheenjohtajaksi valittu Mika Niinimäki. Kauden 2018 koko seuran kapteenina on toiminut Ladykapteeni Marleena Naukkarinen. 

Erovuorossa olevat johtokunnan jäsenet: 

  • Sami Halme                 (Junioritoimikunta)
  • Petteri Pasanen            (Kilpailutoimikunta)
  • Karri Vilenius                (Klubitoimikunta)
  • Markku Rastas             (Senioritoimikunta)

 (Erovuorossa oleva voidaan valita jatkokaudelle)

Seuraavia henkilöitä on pyydetty ehdokkaiksi johtokuntaan ja he ovat myös antaneet suostumuksensa (ilmoitettu toimistoon 26.11.2018 mennessä): 

Puheenjohtajaksi ehdolla: Mika Niinimäki

Kapteeniksi on ehdolla: Aki Koivula

Johtokuntaan ovat ehdolla: Sami Halme (harkitsee vielä), Petteri Pasanen, Leo Ollikainen

Kaikki edellä ilmoitetut paikat ovat avoinna ja niihin voi ilmoittautua ehdolle etukäteen Koskigolfin toimistoon: toimisto@koskigolf.fi, puh. 020 742 9820 tai puheenjohtajalle Mika Niinimäki; mika.niinimaki@pp.inet.fi p. 040 848 2849.

Sääntöjen mukaan luonnollisesti myös paikan päällä voidaan ehdottaa jäseniä ehdolle johtokuntaan. 

Johtokunnassa jatkavat : Pekka Vesanto, Marleena Naukkarinen, Tonja Hatara, Jukka Leino

Jos olet kiinnostunut paikasta johtokunnassa tai tiedät jonkun joka olisi kiinnostunut, ilmoittaudu tai ilmianna hänet johonkin edellä olevaan numeroon tai sähköpostiin

 

Johtokunnan jäsenten roolit ja tehtävät:

Seuran säännöt määrittelevät ainoastaan seuraavat roolit; johtokunnan puheenjohtaja ja kapteeni. Lopulliset tehtäväalueet ja niiden lopullisen vastuujaon kaudelle 2019 määrittelee ja päättää uusi johtokunta.

 

Johtokunnan ja hallituksen tehtävät

Jotta tiedämme ketä äänestää ja mihin äänestää, kertaamme miten seura ja yhtiö toimivat.


Golfyhteisöämme johtaa seuran (Koskigolf ry.) johtokunta ja golfyhtiön (Kuusankosken golfkeskus Oy) hallitus. 

Karkeasti työnjaon voi jakaa seuraavasti:
- Koskigolf ry:n johtokunta vastaa pääasiassa seuraamme (jäsenet) koskevista asioista ja toiminnoista, kuten nuoriso- ja valmennustoiminta, klubitoiminta, naistoiminta, senioritoiminta, avoimet kilpailut ja tapahtumat jne.
- Kuusankosken golfkeskus Oy:n hallitus (osakkeenomistajat) puolestaan vastaa palveluista ja kaikkeen omaisuuteen, kuten kenttään, klubiin ja niiden hoitoon liittyvistä asioista. Esimerkiksi kaikki kenttätyöntekijämme ovat yhtiön palkkalistoilla. Sen sijaan esim. caddiemasterit ovat seuran palkkalistoilla ja seura maksaa myös osan toiminnanjohtajan ja palvelupäällikön palkoista. Kuusankosken golkeskus Oy toimii yhdessä yrittäjien kanssa, jotka tuottavat mm. proshop, alkeiskurssi- ym. opetus- ja valmennuspalveluja.


Yhdistyksen säännöt määrittelevät johtokunnan jäsenten määrän (puheenjohtaja, kapteeni ja kahdeksan muuta jäsentä), jäsenyysajan, sekä vastuualueet, mm. puheenjohtajan ja kapteenin osalta jne.

Viime vuosien käytäntö on osoittanut, että seuran sääntöjen määräämien roolien lisäksi, jokaisella vastuualueella, (esim. kilpailutoiminta, senioritoiminta jne.) on hyvä olla vastuuhenkilö johtokunnassa. Kyseinen vastuuhenkilö vastaa oman vastuualueensa toimintasuunnitelmasta, toimintasuunnitelman toteutuksesta ja taloudesta.

Operatiivisesti toimintaa pyöritetään yhdessä toimikunnan kanssa, jonka valittu johtokunnan jäsen muodostaa. Toimikunnan koko vaihtelee tarpeen mukaan. Toimikuntien valmistelemat toimintasuunnitelmat hyväksyy syyskokous. Seuran toimintaa johtaa puheenjohtaja yhdessä toimikuntien kanssa. Toiminnanjohtaja ja muu seuran palkattu henkilöstö tukevat toimikuntien toimintaa.


Yhtiön puolella taas yhtiön hallitus ohjaa ja antaa tavoitteet sekä suuntaviivat toimitusjohtajalle, joka on vastuussa yhtiön operatiivisesta toiminnasta. Toimitusjohtaja pyörittää koko yhtiön palvelutuotantoa yhdessä palkatun henkilöstön ja yrittäjien kanssa. Hänen tukena hallituksen lisäksi on mm. hallituksen alaisuudessa toimiva kenttätoimikunta.

Miten johtokunta valitaan?

Seuran johtokunnan jäsenet valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan, mukaan lukien puheenjohtaja ja kapteeni. Joka vuosi siis vähintään neljä (4) jäsentä on erovuorossa. Jos joku johtokunnan jäsenistä eroaa kesken kauden, valitaan seuraavassa virallisessa kokouksessa hänen loppukaudelleen uusi johtokunnan jäsen.

Johtokunnan paikat täytetään seuran syyskokouksessa
Johtokunnan jäsenet valitaan syyskokouksen yhteydessä – periaatteella jokaisella läsnäolevalla jäsenellä on yksi ääni. Johtokunnan jäseneksi voidaan ehdottaa ketä tahansa seuran jäsentä.


Koskigolf ry:n (seuran) kokouksessa ovat äänioikeutettuja kaikki läsnäolevat jäsenet.

 

Kysymys: Voiko yhdistyksen kokouksessa äänestää valtakirjalla?
Vastaus: Yksityinen henkilö ei voi käyttää äänioikeuttaan asiamiehen välityksellä ellei säännöissä ole niin määrätty. Säännöissä on siis yksityisten henkilöiden osalta oltava maininta valtakirjojen käyttämisoikeudesta, jos halutaan, että he voivat äänestää valtakirjalla yhdistyksen kokouksessa. Jäsenenä oleva oikeuskelpoinen yhteisö (esim. oy, ry, säätiö) sen sijaan käyttää äänioikeuttaan yhdistyksen kokouksessa valtuuttamansa edustajan kautta.
Lähde: https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/usein_kysyttya.html


Koskigolf ry:n säännöissä ei ole mainintaa mahdollisuudesta äänestää valtakirjalla.

 

Kokouskutsu 

 

Koskigolf ry:n varsinainen syyskokous

maanantaina 17.12.2018 klo 17.30,

Koskela, Kuusankoski

 

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat.

 

Kokouksen asiakirjat esillä kokouspaikalla.

 

Kokouksen osanottajien rekisteröinti aloitetaan kokouspaikalla klo 17.00

 

Johtokunta