Ässä open kilpailumääräykset

23.07.2021

Kilpailumääräys Ässä open Pariscramble la 24.7.2021

Pelimuoto: 4-hengen scramble

Pelin kulku on seuraava noudattaen golfin sääntöjä soveltuvin osin:

Molemmat joukkueen jäsenet lyövät avauslyönnin. Avauksista valitaan yleensä paras lyönti ja peliä jatketaan ko. pallon paikalta. Pallon paikka merkitään. Peliä jatketaan merkitystä paikasta vuorotellen valinnaisessa järjestyksessä. Kentän lyhyeksi leikatulla alueella pallon saa asettaa ja muualla pudottaa enintään 20 cm (noin tuloskortin mitta) päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää. Pudotettaessa pallo esteeseen tai raffiin, on pallon jäätävä samalle alueelle. Viheriöllä pallo asetetaan. Viheriöllä pallon saa asettaa enintään 5 cm päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää.  Saman periaatteen mukaan jatketaan, kunnes pallo on reiässä.

Mikäli pelipalloksi valitaan hiekkaesteessä oleva pallo, seuraava pallon saa asettaa esteeseen ja pallon asema pitää luoda alkuperäisen kaltaiseksi (saa haravoida välillä, jos se ei hidasta peliä). Mikäli valitaan esteessä oleva pallo, jatketaan estesäännön mukaan.

Golfsääntöjen vastaisesti scramblessä pelaajat saavat seurata pelaajan takaa linjoja sekä lyötäessä sekä putatessa. Puttinsa jälkeen pelaaja saa käydä napauttamassa reiän reunalla olevan pallon sisään ennen seuraavaa lyöjää, mutta jos joukkuetoveri upottaa sen jälkeen puttinsa yhdellä lyönnillä, niin parempi tulos hyväksytään.

Joukkueen tasoitus

Joukkueen tasoitus on 25 % joukkueen pelaajien yhteenlasketusta slopetasoituksesta. Tasoitus ei voi kuitenkaan olla suurempi kuin joukkueen parhaan pelaajan tasoitus.

Lyöntipaikat

Miehet: keltainen, Naiset: punainen. Yli 70 v miehet voivat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.

Erikoiskilpailut

Väylä 13: Pisin drive. Väylällä oleva merkki siirretään pallon kohdalle ja siihen kirjoitetaan pallon lyöneen pelaajan nimi. 

Väylä 14: Lähimmäs lippua. Matka mitataan reiän reunasta pallon etureunaan ja merkitään tauluun. 

Erikoiskilpailut ovat henkilökohtaisia ja yhteisiä backtee sarjan kanssa.

Kilpailijoita pyydetään käyttämään sähköistä tuloskorttia joka löytyy Nexgolfista

Palkinnot

5 parasta joukkuetta palkitaan tuotepalkinnoin. Myös paras joukkueen SCR tulos palkitaan. Mikäli tasatuloksia ilmenee sijoittuu paremmin se joukkue jonka yhteenlaskettu tasoitus on pienempi. Mikäli ratkaisua ei vieläkään löydy ratkaistaan järjestys tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä: 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää, - viimeinen reikä, - ja lopuksi arpa. Palkinnot ovat noudettavissa seuraavana arkipäivänä caddiemasterin toimistolta sen aukioloaikana.

Ruokailu

Ravintola Clubi palvelee tapahtuman ajan ja kilpailumaksuun kuuluva lounas on tarjolla klo 11:00 – 17:30 

KILPAILUN JOHTAJA JA TUOMARI

Petteri Pasanen                                 050 5976645

KILPAILUMÄÄRÄYKSET Ässä-Asunnot Backteekisa 23-24.07.2021

 

KILPAILUSSA NOUDATETTAVAT SÄÄNNÖT:

Kilpailu pelataan R&A:n julkaiseman ”Rules of Golf ” (voimassa tammikuu 2019-) - sääntökirjan, ja Koski golfin-kenttää koskevien paikallissääntöjen https://www.koskigolf.fi/pelaamaan/paikallissaannot/ mukaisesti.

PELIMUOTO JA KÄYTETTÄVÄ TII:
Kaikki pelaajat osallistuvat molempiin sarjoihin. 

1.  Lyöntipeli SCR

2.  Lyöntipeli HCP

Tii:  Miehet Valkoinen tii, naiset sininen tii.

Perjantain lähtöajat arvotaan, lähdöt alkaen klo 14.00. Lauantaina lähtöjärjestys on käännetty… parhaat lähtevät viimeisinä.

ERIKOISKILPAILUT:

Perjantaina Ässä-kolmion (13 – 14 – 15) tulokseen PAR tai alle pelanneille tusina PRO V1 palloja.

Lauantaina: Väylä 13: Pisin drive. Väylällä oleva merkki siirretään pallon kohdalle ja siihen kirjoitetaan pallon lyöneen pelaajan nimi. 

Väylä 14: Lähimmäs lippua. Matka mitataan reiän reunasta pallon etureunaan ja merkitään tauluun. 

Lauantain erikoiskilpailut ovat henkilökohtaisia ja yhteisiä scramble sarjojen kanssa.

TASATULOSTEN RATKAISU: 

Tasoituksettomassa kilpailussa tasatilanne ratkaistaan tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä: 36, 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää, - viimeinen reikä, - ja lopuksi arpa. Tasoituskisassa tasatilanteessa voittaa pienemmän tarkan tasoituksen omaava pelaaja. Jos tarkka tasoituskin on sama, ratkaistaan voittaja kuten tasoituksettomassa kisassa.

TULOSKORTIT JA TULOSTEN KIRJAUS:

 Ensisijaisesti käytämme kilpailuiden yhteydessä NexGolf Mobile Scoring -järjestelmää. Järjestelmässä kilpailijat voivat kirjata reikäkohtaiset tuloksensa kilpailun aikana. Tällä pystytään tarjoamaan reaaliaikainen tulospalvelu kilpailua seuraaville ja siksi järjestelmän käyttämistä suositellaan. Yksi ryhmän jäsen voi täyttää kaikkien ryhmän pelaajien kortit.

KILPAILUMAKSU:

Kilpailumaksu tulee olla suoritettuna joko Koskigolfin tilille FI19 2062 3800 0078 79 tai Koskigolfin Caddiemasterin toimistoon ennen kilpailukierroksen aloittamista.

Ruokailu:

Perjantain kierroksen jälkeen night-burger clubilla. 

Lauantaina lounas sisältyy kisamaksuun

OHJEET UKKOSEN VARALLE:

Välitön pelin keskeyttäminen: Yksi pitkä sireenin ääni

Tavanomainen pelin keskeyttäminen: Kolme peräkkäistä sireenin ääntä
Pelin jatkuminen: Kaksi peräkkäistä sireenin ääntä

PALKINTOJEN JAKO

Palkinnot noudettavissa caddiemasterilta kilpailua seuraavana arkipäivänä.

Rangaistus Säännön 5.7b rikkomisesta: Tuloksen hylkääminen.

KILPAILUN JOHTAJA JA TUOMARI

Petteri Pasanen                                 050 5976645