Kenttätiedote 13.7.

13.07.2018

Kenttä on nyt kesäkunnossa.

 


Viheriöt pidetään nopeudeltaan 2,6 metriä stimpmeterillä mitattuna tai nopeampana loppukesän. Juniorien sm-kilpailussa stimp lukema tulee olemaan noin 2,7 heidän tavoitteensa mukaisesti.

Monet asiat vaikuttavat viheriön nopeuteen, ei ainoastaan leikkuukorkeus. Esimerkiksi lannoitetaso, pehmeys, kosteus, heinälajikkeet, stressitaso, kellon aika ja ilmastus etc.


Viheriöiden kunnon ja nopeuden ylläpitämiseksi tarvitsee kentänhoidollisia toimenpiteitä suorittaa koko kesän ajan. Jotkut toimenpiteet laskevat nopeutta väliaikaisesti, mutta pitkällä tähtäimellä pitävät viheriöt nopeampana, kuin ne muuten olisivat.

Uuden väylän nro. 9 rakentaminen on sujunut suunnitelman ja aikataulun mukaisesti. Harjoitusviheriö saunan vieressä on kertaalleen päästy kylvämään ja idätyskastelu on päällä. Älkää missään nimessä oikaisko itävän viheriön yli kulkiessanne saunalle ja takaisin klubin alueella.

Ensi viikolla ilmastamme peliviheriöt kevyesti 12cm syvyyteen ja jyräämme pinnan ilmastuksen jälkeen. Näin pidämme heinän juuret elinvoimaisina pinnan kovettuessa. Lannoitukset hoidetaan pääsääntöisesti kesän ajan nestemäisenä, joten ne eivät peliä tule haittaamaan.

Terveisin
Peter Gilbert, kenttämestari