Kilpailumääräys Vappuscramble

29.04.2021

 

 Kilpailumääräys Kauden avajaiskisa ”Vappuscramble” 1.5.2021 

Pyydämme osallistujia ottamaan huomioon koronavirusepidemian aiheuttamat viranomais-suositukset koko tapahtuman ajan. Erillinen ohje nähtävissä pyydettäessä.

Kentällä on voimassa siirtosääntö

Kilpailijoita pyydetään käyttämään sähköistä tuloskorttia joka löytyy Nexgolfista

Pelimuoto: 4-hengen scramble

Pelin kulku on seuraava noudattaen golfin sääntöjä soveltuvin osin:

Kaikki joukkueen jäsenet lyövät avauslyönnin. Avauksista valitaan yleensä paras lyönti ja peliä jatketaan ko. pallon paikalta. Pallon paikka merkitään ja kyseisen pallon lyönyt jatkaa tästä ensimmäisenä. Muut jatkavat samasta paikasta vuorotellen valinnaisessa järjestyksessä. Kentän lyhyeksi leikatulla alueella pallon saa asettaa ja muualla pudottaa enintään mailan mitan päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää. Pudotettaessa pallo esteeseen tai raffiin, on pallon jäätävä samalle alueelle. Viheriöllä pallo asetetaan. Viheriöllä pallon saa asettaa enintään 10 cm päähän alkuperäisen pallon paikasta, ei kuitenkaan lähemmäs reikää.  Saman periaatteen mukaan jatketaan, kunnes pallo on reiässä.

Mikäli pelipalloksi valitaan hiekkaesteessä oleva pallo, seuraava pallon saa asettaa esteeseen ja pallon asema pitää luoda alkuperäisen kaltaiseksi (saa haravoida välillä, jos se ei hidasta peliä). Mikäli valitaan esteessä oleva pallo, jatketaan estesäännön mukaan.

Golfsääntöjen vastaisesti scramblessä pelaajat saavat seurata pelaajan takaa linjoja sekä lyötäessä sekä putatessa. Puttinsa jälkeen pelaaja saa käydä napauttamassa reiän reunalla olevan pallon sisään ennen seuraavaa lyöjää, mutta jos joukkuetoveri upottaa sen jälkeen puttinsa yhdellä lyönnillä, niin parempi tulos hyväksytään.

Joukkueen tasoitus

Joukkueen tasoitus on 10 % joukkueen pelaajien yhteenlasketusta slopetasoituksesta. Tasoitus ei voi kuitenkaan olla suurempi kuin joukkueen parhaan pelaajan tasoitus.

Lyöntipaikat

Miehet: keltainen, Naiset: punainen. Yli 70 v miehet ja enintään 12 v. pojat voivat halutessaan pelata punaiselta tiiltä.

Erikoiskilpailut

Väylä 6: Pisin vappu. Väylällä oleva merkki siirretään pallon kohdalle ja siihen kirjoitetaan pallon lyöneen pelaajan nimi. 

Väylä 14: Lähimmäs vappulippua. Matka mitataan reiän reunasta pallon etureunaan ja merkitään tauluun. 

Erikoiskilpailut ovat henkilökohtaisia.

Palkinnot

5 parasta joukkuetta palkitaan K-Supermarket Valtarin lahjakorteilla. Mikäli tasatuloksia ilmenee sijoittuu paremmin se joukkue jonka yhteenlaskettu tasoitus on pienempi. Mikäli ratkaisua ei vieläkään löydy ratkaistaan järjestys tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä: 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää, - viimeinen reikä, - ja lopuksi arpa. Palkinnot ovat noudettavissa seuraavana arkipäivänä caddiemasterin toimistolta sen aukioloaikana.

Ruokailu

Ravintola Clubi palvelee tapahtuman ajan ja tarjoilee Brunssia edulliseen hintaan 10,50 € klo 11:00 – 15:00. 

Voit myös tilata annoksen mukaan p. 044 047 4484 tai clubi@koskigolf.fi

PS. Hoppa kävi pyörähtämässä Eerolassa.

Kysyttävää soita Caddiemasterille p. 020 742 9820 tai Mikalle 040 848 2849