Puheenjohtajan syysterveiset

08.10.2020

Tervehdys kaikille yli 1500 KoskiGolfin jäsenelle

Kauden päätöskisat on pidetty ja ruska on komeimmillaan,  talvea kohti ollaan menossa. Vielä kuitenkin pääsee pelaamaan raikkaassa syysilmassa.

Koko pelikautta on varjostanut korona. Pelaamisen pääsimme aloittamaan jo kuitenkin aikaisin keväällä koronan tuomin rajoituksin. Kaikille pelaajille ja myös henkilökunnalle suuri kiitos hienosti noudatetuista rajoituksista ja ohjeista pelaamiseen.

Kauden olemme saaneet pelata hyvässä kunnossa olevalla kentällä josta kiitos kaikille tekijöille, erityisesti kenttähenkilökunnalle ja Kuusankosken Golfkeskus Oy:lle. Kenttä on kestänyt erittäin hyvin suuren pelaajamäärän, tähän mennessä jo yli 38 000  pelikierrosta!

Kauden aikana pystyimme rajoituksien puitteissa järjestämään useita kilpailuita. Yksi kohokohta oli hienosti järjestetty, todella vaihtelevissa olosuhteissa pelattu, miesten 65 v lyöntipelin Suomenmestaruus kilpailu. Mielestäni kilpailuissa oli hyvä meininki, sitä peräänkuulutettua Me-henkeä ja tunnelmaa, jota koskaan ei voi väheksyä, eikä sitä koskaan ole liikaa. Myös seuran mestaruuskilpailuissa kuten muissakin tapahtumissa oli hyvä tunnelma.

Seuramme pelaajat ovat menestyneet hienosti kaudella 2020 mm. SM-kilpaluissa. Toivotan vielä isot onnittelut SM-mitallisteille, Krista Junkkari, Jesse Saareks, Leevi Hedberg ja Vili Karjalainen, sekä tietysti valmentaja Tommi Hentulle, lisäksi onnittelut Jari Leppäselle hienosta sijoituksesta M50 reikäpelissä (4).

Kuten aikaisemmikin, niin eritoten tänä vuonna olemme onnistuneet tiedottamisessa hyvin. Päivittäisessä tiedottamisessa olemme vahvasti käyttäneet seuran nettisivuja ja SOME-viestintää Facebookissa sekä Instagramissa. Olemme myös muutaman kerran vuodessa lähestyneet sähköpostitse seurakirjeen muodossa. Nettisivuille tulevien tiedotteiden ja seurakirjeiden avausprosentti on todella suuri n 65 %.
Mielestäni paperiset ilmoitustaulut eivät edusta 2020-luvun viestintää.

Golfin digitalisaation olemme todella hyvin ottaneet vastaan, niin kilpailuissa kuin henkilökohtaisissa kierroksissa. Sähköisen tuloskortin käytön takia olemme käyttäneet n 15000 pahvista tuloskorttia vähemmän. Tämä tietää yli 3000 € säästöä vuosittain. Kuten tiedottamisessa niin myös tuloskortin tulevaisuus on sähköisessä muodossa.

Tänä vuonna on kenttämme ollut todella täynnä pelaajia. Jäsenmäärämme on kuitenkin pysynyt edellisvuosien tasolla, joten pelaajat vain yksinkertaisesti ovat pelanneet edellisvuosia enemmän. Tämä on tietysti hieno asia mutta vaikeuttaa vapaiden aikojen saamista niin omien kuin vieraspelaajienkin osalta. Tästä johtuen on erittäin tärkeää että kun pelaaja ei pääse pelaamaan niin hän muistaisi perua varauksensa heti kun mahdollista. Tällöin vapautunut aika olisi tarjolla muille pelaajille ja kentän koko kapasiteetti saataisiin käyttöön. Peruminen on todella helppoa, sähköisesti tai soittamalla caddiemasterille. Tulevalla kaudella:  mikäli et pääse pelaaman, niin muistathan aina perua peliaikasi viimeistään tuntia ennen starttia.

Seuramme toiminta, niin tapahtumat kuin kilpailut, on suuresti riippuvaista seura-aktiiveista. Suuri kiitos kuuluu siis kaikille seuramme aktiiveille jotka ilman korvausta jaksavat tehdä asioita seuramme ja jäsenistömme eteen. Me tarjoamme seurana alustan, mutta aktiivisuus tulee syntyä jokaisesta henkilöstä itsestään. Uskon myös että ensi kaudella näemme enemmän uusia kasvoja mukana toiminnassa ja siten myös kasvatamme ennestään seuramme ME-henkeä.

Koronan takia emme voineet järjestää kaikkia kilpailuja ja tapahtumia kuten olimme suunnitelleet. Toivokaamme että kaudella 2021 pystyimme järjestämään yhteisiä tapahtumia, mutta varmaan koronan jälkeen on golfissakin ”uusi normaali”.

Vaikka kelit vielä mahdollistavat pelaamisen niin muistutan että talviharjoitteluun on mahdollisuus Kymin Ruukin alueella. Hallille pääset lunastamalla kausikortin caddiemasterin toimistolta. Lisäksi on mahdollista harjoitella uudessa ja hienossa Swingmakersin  simulaattorissa. Mikäli simulaattoriharjoittelu kiinnostaa ota yhteyttä Swingmakersin henkilökuntaan.

Kiitos vielä kaikille seuran jäsenille, toimisto- ja kenttähenkilöille sekä Clubin ja Swingmakersin henkilöille hienosti menneestä kaudesta.


Tämä on meidän yli 1500 jäsenen seura, tehdään siitä yhdessä vielä parempi.

Hyvää syksyä ja talven odotusta kaikille

KosG puheenjohtaja Timo Tuuri