Tasoitusjärjestelmä ja golfin säännöt muuttuvat

17.04.2018

Vuoden 2020 alussa tasoitusjärjetelmät yhdistyvät

Maailmalla on ollut tähän asti käytössä kuusi erilaista tasoitusjärjestelmää. Vuoden 2020 alussa ne yhdistyvät yhdeksi tasoitusjärjestelmäksi WHS eli World Handicap System.

Varsinaisen pelaamisen kannalta järjestelmä pysyy samana: kenttien slope-järjestelmä säilyy, bogeypisteet lasketaan samalla tavalla ja tasoitukset päivittyvät jatkuvasti. Myös kilpailuissa CBA:ta vastaava järjestelmä on voimassa tulevaisuudessakin.


Tasoituksen laskentapa muuttuu kuitenkin selkeästi. Jatkossa tasoitus määräytyy 20 viimeisimmän tuloksen perusteella siten, että tasoitus lasketaan niistä 8 parhaan tuloksen perusteella. Tasoitustulokset eivät vanhene, mutta tasoituskehityksessä huomioidaan raja-arvot viimeisintä 12 kuukautta kohti. Jotta tasoitus olisi oikea, pelaajien kannattaa palauttaa mahdollisimman paljon tasoitustuloksia jo alkavalla ja seuraavalla kaudella. Lisää aiheesta löydät alla olevan linkin kautta.


https://golf.fi/golfliitto/yhdet-saannot-yksi-tasoitusjarjestelma/


Iso sääntömuutos on tulossa vuoden 2019 alussa. Muutoksen taustalla on ollut halu nykyaikaistaa golfin säännöt. Perusasiat edelleenkin pysyvät, mutta monia järkeistyksiä ja tavallaan helpotuksia on tulossa. Tämä kausi pelataan vielä nykyisillä säännöillä, mutta tulevaan voit jo tutustua alla olevan linkin kautta löytyvien videoiden avulla:


https://www.rules.golf/


Sääntö- ja tasoitustoimikunta toivottaa iloista pelikautta kaikille!