Uusi ysiväylä rakenteilla

Nayttokuva 2018 08 11 kello 11.01.46

Uuden 9 väylän ja harjoitusviheriön rakentaminen on edennyt hyvin suotuisten säiden ja ahkeran urakoitsijan myötä. Katso tästä linkistä miltä uusi väylä näytti rakennusvaiheessa.

Harjoitusputtialue on valmis ja ruohoa on päästy jo leikkaamaan. Ysiväylän viheriö on myös valmis ja väylän kylvötyöt on tehty. Tavoitteena on, että väylä otetaan käyttöön ensi vuoden elokuussa. Harjoitusviheriön käyttöönotto voi olla aikaisemminkin. Nykyisen harjoitusalueen muutos par 3 kentäksi tehdään ensi vuonna, sen jälkeen kun uusi harjoitusputtialue on otettu käyttöön.

layout

Naisten lyöntipaikka on siirretty veden etupuolelle, jolloin punaisilta väylän pituus tulee olemaa 265 m, keltaisilta 330 m ja valkoisilta 375 m. Mitat tarkistetaan vielä kun väylä on valmis. Väylä 10 naisten tiipaikka pysyy entisellään, keltainen lyöntipaikka tehdään nykyisen 9 viheriön viereen ja valkoinen tiipaikka tehdään varaston viereen alemmalle tasolle. Layout-piirustuksen takimmaista lyöntipaikkaa ei tehdä. Ysiväylän väylä- ja viheriöbunkkereiden paikkaa on muutettu suunnitelmista, jotta ne näkyvät paremmin väylää pelattaessa.

 

viherio

Viheriöstä tulee kolmetasoinen ja viheriöltä on upeat näkymät etupään väylille ja Kymijoelle asti. Ysiväylän muotoilussa ja tiipaikkojen sijoituksessa on pyritty huomioimaan, että väylälle tehty avauslyönti näkyisi pääosin tiipaikalle ja toisaalta onnistuneen avauslyönnin jälkeen viheriö on näkyvissä. Väylästä ei haluttu tehdä myöskään ”liian” vaikeaa punaisilta ja keltaisilta pelattaessa koska nykyinenkin väylä 9 on melko lyhyt ja helppo. Valkoiselta pelattaessa väylä on miehekkään mittainen ylämäkeen ja vaikeutta on riittävästi.

griini2

Viheriön takana on yhtä paljon vapaata tilaa kuin 18 viheriön päädyn ja tien välissä, joten pitkäksi menneille lähestymislyönneille pitäisi olla riittävästi tilaa ilman, että aiheutetaan turvallisuusriskiä väylä 8 tiipaikan pelaajille.

vayla2

Nyt tehtävät investoinnit ovat Eerolan golfkeskuksen pitkäntähtäimen suunnitelman mukaiset ja tukevat yhtiön strategiaa. Tavoitteena on parantaa kentän pelattavuutta ja kuntoa sekä varmistaa kentän kilpailukyky tulevaisuudessakin.

Etupään viheriöiden uusinnalla on parannettu vanhojen pienten viheriöiden pelattavuutta, kuntoa ja talvikestävyyttä. Uusien viheriöiden monivuotinen rölliruoho pitkine juurineen kestää paremmin pakkasta ja lähteen keväällä aikaisemmin kasvuun kuin vanhojen viheriöiden yksivuotinen kylänurmikka. Jääpolte tekee pahimmassa tapauksessa tuhoja molemmille ruoholajeille niin kuin meille kävi tänä vuonna esimerkiksi viheriö neljällä. Tosin viheriö oli vasta yhden vuoden vanha ja juuristo nuorta, joten sen kestävyys ei ollut vielä parhaimmillaan.

Ysiväylän viheriö on ollut kunnoltaan meidän huonoimpia griinejä pienen kokonsa, muotonsa ja huonon kasvualustan takia. Viheriön uusinta on odottanut mahdollista päätöstä uuden väylän rakentamisesta. Nyt uuden ysiväylän myötä kentän etupää päättyy ”normaaliin” tapaan klubille jolloin taukopaikka saadaan oikeaan kohtaan kenttää ja klubin terassin ympäristöön lisää seurattavaa.

Uuden väylän profiili ja metsän läheisyys tarjoaa etupään tasaisille ja laakeille väylille myös mielenkiintoisen lisän. Lisäksi jatkossa vältetään mahdolliset vaaratilanteet, joita on syntynyt kun väylä 18:sta pelattaessa lyönti on suuntautunut ysin viheriölle.