Timo Mämmelä toimitusjohtajaksi

– Näin tässä mahdollisuuden yhdistää työn ja rakkaan harrastuksen, kertoo marraskuun alusta toimitusjohtajan tehtävät aloittava Timo Mämmelä. Yrityselämässä hankittu kokemus myynnin, markkinoinnin ja yritysvalmennuksen eri tehtävistä antaa hyvän pohjan golfyhteisön vetäjälle.

– Golfkeskus voisi tulevaisuudessa olla paikka, jonne ihmiset tulevat viettämään vapaa-aikaa, vaikka eivät itse pelaisikaan. Täällä on kehitystä viety jo hyvään suuntaan kehittämällä golfin rinnalla muita palveluja. Harrastemahdollisuuksista löytyy frisbeegolf ja futisgolf, ravintolapalvelut on otettu osaksi omaa toimintaa ja tilat erilaisille yritystapahtumille ja juhlille ovat kunnossa. Tästä on hyvä jatkaa valitulla linjalla. Työtä on vielä ainakin asenteiden muokkauksessa. Kynnys tulla golfkeskukseen on saatava alemmas ja ihmisten tietoisuutta paikan olemassaolosta voidaan aina parantaa. Golfkeskus on myös maisemiltaan ainutlaatuinen paikka. Sata hehtaaria tarkkaan hoidettua aluetta ja Kymijoki ovat jo sellaisenaan vetovoimatekijöitä, joita kannattaa tulla ihailemaan. Ja kun ihmiset oppivat käymään niin kynnys golfin aloittamiseen laskee, linjaa Mämmelä

Timo on seurannut 13 vuotta KoskiGolfin kehitystä osakkeenomistajan ja seuran jäsenen näkökulmasta. – Tuona aikana on menty valtavasti eteenpäin. Toiminta on muuttunut avoimemmaksi, naiset ovat tulleet näkyvämpään rooliin ja juniorityössä on saatu aikaan ihan huikeita tuloksia. Tämä kertoo vireästä toiminnasta ja siitä, että mukana on iso joukko sitoutuneita ihmisiä, joilla on paljon osaamista. Tällaisen yhteisön kehittämiseen on hienoa tulla mukaan ja se aiheuttaa sellaista positiivista jännitystä itsessä, kuvailee Timo.

– KoskiGolf on varmasti erilainen yhteisö kuin ne yritykset, joissa olen työskennellyt aikaisemmin. Hallitus ja johtokunta toimivat aktiivisesti ja pystyvät muodostamaan selkeitä linjauksia, joita sitten operatiivisella tasolla on mahdollista toteuttaa. Näin isossa yhteisössä on luonnollisesti myös erilaisia näkemyksiä ja erilaisia intressejä, joiden eteen ihmiset toimivat. Kokonaisuuden kannalta näen sen kuitenkin olevan yhteisön rikkaus, että eri ryhmiin kuuluvat ihmiset tekevät töitä omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Kokonaisuudesta rakentuu silloin parhaiten kaikkia seuraan kuuluvia pienempiä ryhmiä palveleva rakenne.

– Talous on varmasti hyvin keskeinen asia toiminnan kannalta ja se on jatkossakin pystyttävä pitämään hallinnassa. Jäsenmäärä on nyt n. 1500 tasolla ja se mahdollistaa riittävän pohjan laadukkaan toiminnan ylläpitämiselle. Kausipelaajia jäsenistämme on hiukan alle puolet ja tuon tason ylläpitäminen on varmasti yhtä merkittävää kuin jäsenmäärän. Palvelukykyä on pystyttävä jatkuvasti kehittämään, sillä pelaamisen kustannukset eivät voi nousta yleistä kustannustasoa nopeammin. Uusia luovia ratkaisuja on varmasti mahdollista löytää ja uskon että saamme niihin tukea myös pelaajiltamme, sillä työtähän tehdään kaikkien jäsenten yhteisen edun eteen. KoskiGolfissa on pidetty kenttä ja ympäristö hienossa kunnossa ja kilpailukykyä on rakennettu jatkuvilla investoinneilla. Investoinnit on pystytty hoitamaan tulorahoituksella mikä on erittäin hieno asia.

– Timo Mämmelällä, 46 on äidin puolelta siteet Kouvolan seudulle. Lähtöisin hän on Pohjois-Pohjanmaalta, opiskellut kemiaa ja valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta 1996. Perheeseen kuuluu vaimo, 14 vuotias poika ja jo omillaan asuva tytär. Kouvolaan Mämmelät muuttivat 13 vuotta sitten Kuopiosta. Edellisessä työpaikassaan Timo toimi myyntijohtajana APL-Systems Oy:ssä, joka tuottaa ääneen perustuvia analysointi ja mittauspalveluja. Golfin lisäksi Timon harrastuksiin kuuluu Rotary-toiminta ja ruoka. – Ruoka on oikeastaan vähän enemmän kuin harrastus sillä jatkossakin Timo pyörittää myös omaa courmet catering-palvelua, Juhlapalvelu Lusikkaa. Tästä voi löytyä jotakin mielenkiintoista synergiaa, joka näkyy tulevaisuudessa myös golfkeskuksessa, lupailee Timo.

Timo aloittaa työt virallisesti marraskuun alusta, mutta sähköposti toimii jo timo.mammela@koskigolf.fi