Kilpailumääräys Ekokaari Open 17.-18.6.2023

KILPAILUMÄÄRÄYS EKOKAARI OPEN 17 – 18.6.2023

Pelimuoto ja käytettävä tii:

Kaikki pelaajat osallistuvat molempiin sarjoihin ellei toisin ole mainittu. Ryhmät (3 hlö) lähtevät liikkeelle lauantaina klo 8:30 alkaen arvotussa järjestyksessä 10 minuutin välein. Sunnuntaina lähtöjärjestys on käännetty SRC sarjan järjestys alkaen klo 8:30 (3 hlö). Lähtöväli on 10 minuuttia. Sunnuntain lähtöajat julkaistaan lauantain tulosten varmistuttua.

Miehet: 36 r tasoitukseton/tasoituksellinen lyöntipeli 56/keltainen tii

yli 70 v. miehet voivat halutessaan pelata 47/
punaiselta tiiltä. Tällöin he eivät kuitenkaan
voi osallistua SRC sarjaan. Tieto on ilmoitettava
Koskigolfin caddiemasterille viimeistään kilpailua
edeltävänä päivänä.
(p. 030 870 871 tai toimisto@koskigolf.fi)

Naiset: 36 r tasoitukseton/tasoituksellinen lyöntipeli 47/punainen tii

Kierros 1 pelataan Kymen Golfin kentällä Mussalossa Kotkassa ja kierros 2 Koskigolfin kentällä Eerolassa Kuusankoskella.

SÄÄNNÖT:
Kilpailussa noudatetaan seuraavia sääntöjä

https://koskigolf.fi/fi-fi/kentta/paikallissaannot/987/

 • Molemmilla kentillä on voimassa siirtosääntö kentän lyhyeksi leikatulla alueella (15 cm).


Lisäksi Kotkassa on voimassa kentän remontista johtuen seuraavat säännöt:

 1. Kentällä on erilaisia Griiniremonttiin liittyviä rakennustarvikkeita, kuten kastelujärjestelmän putkia, salaojaputkia, rakennuskoneita ynnä muita. Jos niitä ei voi siirtää, niin ne luetaan kiinteiksi haitoiksi. Vapautuminen ilman rangaistusta lähimpään kyseisestä haitasta vapauttavaan paikkaan yleisellä pelialueella (sääntö 16.)
 2. VÄYLÄ 5.
  1. Väylä 5. Griinin takana kielletty pelialue, josta pelaaminen on kielletty.
  2. Kielletty pelialue on merkitty sinivalkoisin paaluin ja on ns epänormaali kenttäolosuhde
  3. Pelaajan on vapauduttava ilman rangaistusta, kun:
   1. Hänen pallonsa on kielletyllä pelialueella, tai
   2. Kielletty pelialue vaikuttaa pelaajan lyöntiasennon alueella tai svingin vaatimalla tilalla pelattaessa palloa kielletyn pelialueen ulkopuolelta (Säännöt 16.1f ja 17.1e)
  4. Vapautuminen pallon mennessä koalueelle tulee tapahtua lähimmälle DropZonealueelle. Näitä on käytössä väylällä kaksi kappaletta ja vaihtoehto ”Lähin vapauttava paikka” ei ole sovellettavissa.
  5. Pelattaessa muita väylää 5. ympäröiviä väyliä (6 & 15.)
   1. Kielletty pelialue on merkitty punaisilla paaluilla ja on estealue.
   2. Pelaaja ei saa pelata palloaan sijaintipaikaltaan missään seuraavista tapauksista.
    1. Jos pallo on estealueella olevalla kielletyllä pelialueella. Pelaajan täytyy vapautua rangaistuksella Säännön 17.1d tai 17.2 mukaisesti.
  6. Mistään suunnasta pelattaessa ei kielletyllä pelialueella ei ole määritelty takarajaa.


 1. VÄYLÄ 7.
  1. 7. Väylän vasemmalla puolella oleva hakkuualue on merkitty punaiseksi estealueeksi. Vapautuminen normaalien estealuesääntöjen mukaisesti.
GOLFAUTON KÄYTTÖ:
Golfauton käyttö kilpailussa on kielletty, kilpailunjohtaja voi kuitenkin sallia käyttöoikeuden lääketieteellisistä syistä.

TASATULOSTEN RATKAISU:
Tasoituksettomassa kilpailussa tasatilanne ratkaistaan tuloskortin viimeisten väylien tuloksen matemaattisella vertailulla järjestyksessä: 36, 18, 9, 6, 3 viimeistä reikää, - viimeinen reikä, - ja lopuksi arpa.
Tasoituskisassa tasatilanteessa voittaa pienemmän tarkan tasoituksen omaava pelaaja. Jos tarkka tasoituskin on sama, ratkaistaan voittaja kuten tasoituksettomassa kisassa.

TULOSKORTIT JA TULOSTEN KIRJAUS
Ensisijaisesti käytämme kilpailuiden yhteydessä Golfgamebook -järjestelmää. Järjestelmässä kilpailijat voivat kirjata reikäkohtaiset tuloksensa kilpailun aikana. Tällä pystytään tarjoamaan reaaliaikainen tulospalvelu kilpailua seuraaville ja siksi järjestelmän käyttämistä suositellaan. Yksi ryhmän jäsen voi täyttää kaikkien ryhmän pelaajien kortit. Lisäohjeita saa Caddie Masterilta sekä https://golfgamebook.com/fi/. Kilpailu pitäisi näkyä automaattisesti kaikilla sovelluksessa, mikäli ei näy niin liittymiskoodi kilpailuun on G5BSZQRVW.
Poikkeustapauksissa pahviset tuloskortit palautetaan asianmukaisesti täytettynä välittömästi kilpailukierroksen jälkeen Scoring Arealle eli caddiemasterin toimistoon.

KILPAILUMAKSU
Kilpailumaksu tulee olla suoritettuna joko Koskigolfin tilille FI77 5016 1020 1231 95 tai Koskigolfin Caddiemasterin toimistoon ennen 2. kilpailukierroksen aloittamista.

EPÄSELVÄT TILANTEET
Kilpailun johtaja ja päätuomari on lauantaina Jouni Ropponen 050 585 2119
Kilpailun johtaja ja päätuomari on sunnuntaina Arto Kuitikka 040 055 7667.
Kilpailija voi tarpeen mukaan pelata vaihtoehtoisen pallon mikäli pelin jatkaminen sitä edellyttää. Ratkaisu mahdolliseen sääntötulkintaan ja sitä kautta reiän lopulliseen lyöntimäärään on kuitenkin ratkaistava ennen tuloskortin jättämistä.
KILPAILULOUNAS
Kilpailumaksuun sisältyvän lounaan voi lunastaa nimensä ilmoittamalla pelattavan kentän ravintolasta.

TULOSTEN JULKISTUS ja PALKINTOJEN JAKO
Kilpailun tulokset julkaistaan sekä Kymen Golfin että Koskigolfin nettisivuilla ja Golfgamebookissa.
Katselukoodi Golfgamebookissa on VA5DJQRVW. Palkinnot jaetaan välittömästi tulosten selvittyä Koskigolfin ravintolan terassilla. Palkinnon voi saada vain yhdessä sarjassa (siinä missä sijoittuu paremmin). Jos sijoitus on sama molemmissa sarjoissa palkitaan pelaaja SRC sarjassa.