Kentänhoito

Golfkentän nurmipinnan hoito on paljon muutakin kuin nurmenleikkuuta.

Sääolojen mukaan nurmea on kasteltava, lannoitettava ja hiekoitettava sekä myös ilmastoitava piikittämällä.

Koski-Golfin kenttämestari Peter Gilbert taustajoukkoineen pitää huolen, että golfradan nurmi pysyy kunnossa.


Kentänhoidon kuulumisia 4.5.2023

Kenttä talvehti huomattavasti paremmin kuin edellisenä vuonna ja alkaa jo joissain kohdin näyttää golfkentältä. Lämmin jakso huhtikuun lopussa sai kasvun alkuun ja myös kentän kuivamaan. Kenttää alettiinkin kastella ennätysaikaisessa vaiheessa.

Greenit 14 ja 18 jäivät viimekesän huonon kunnon vuoksi myös syksyllä huonompaan kuntoon ja siksi niille annetaan nyt vähän lisäpotkua ja ne pidetään toistaiseksi harsojen alla jotta lämpötila ja kosteus saataisiin pysymään hieman korkeammalla näillä greeneillä.

Kaiken kaikkiaan näyttää ihan hyvälle ja uskomme että kenttä saadaan hienoon kuntoon tällä kaudella. Nyt odotellaan lisää lämpöä. Kunnollisen itämisen ja kasvun aika on vasta kun maan lämpötila on 10 asteen paremmalla puolella.

Seuraavat toimenpiteet kentällä tulevat olemaan säistä riippuen seuraavanlaisia:

Väylien pystyleikkaukset aloitetaan ja ne tehdään säiden mukaisesti. Kun joku väylä on työn alla niin se on työn ajan suljettu. Näin homma saadaan tehtyä mahdollisimman nopeasti. Pystyleikkauksella saadaan vähän lisää tilaa uudelle kasvulle, poistettua kuollutta heinää ja pikkuisen pintaa auki valolle. Pystyleikkuiden jälkeen aloitetaan myös väylien leikkuut.

Tiipaikkoja kylvetään, tai on jo kylvetty mutta työtä jatketaan. Myös greenien paikkauskylvöt aloitetaan.

Bunkkereita on laitettu kuntoon ja varsinkin reunoihin on kiinnitetty huomiota. Samalla bunkkereihin lisätään hiekkaa tarpeen mukaan.

Kaiken kaikkiaan kevään normaaleja rutiinitöitä. Myös reuna-alueiden siivoukset ja raivaukset on aloitettu. Sama koskee vesiesteitä ja niiden reunoja.

Kaikki työt tehdään kuitenkin sään armoilla ja aikatauluihin saattaa tulla muutoksia, melko varmasti tuleekin.

Toivotaan että lämpenee nopeasti niin saadaan paikat kuntoon.


T: Kentänhoidon porukka.