Paikallissäännöt

Koski-Golf ry paikallissäännöt

1. Kentällä olevat rakennukset ja väylän 16 oikealla puolella olevat korsujen rakenteet ovat kentän olennaisia rakenteita.

2. Väylällä 11 oleva haketettu alue on kentän olennainen rakenne.

3. Kentällä olevat ajo- ja kulkutiet, kastelulaitteiden kannet, kaivot, sähkökaapit, tuetut puut sekä niiden tukipuut ovat kiinteitä haittoja.

4. Kaikki mittamerkit ovat kiinteitä haittoja. Merkin poistaminen on kielletty.

5. Kiinteästä haitasta saa vapautua Säännön 16.1 mukaisesti. Pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot, kun kiinteät haitat ovat lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla:
Pallon ollessa yleisellä pelialueella, pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b nojalla kiinteän haitan ollessa pelilinjalla ja sijaitessa enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä ja enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.

Poikkeus – Vapautumista ei sallita, jos pelilinja ei ole tarkoituksenmukainen. Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

6. Pelattaessa reikää 8 alueet, jotka on merkitty valkoisin tolpin, ovat ulkona. Tolpat ovat ulkorajan merkkejä pelattaessa reikää 8. Muita reikiä pelattaessa ne ovat kiinteitä haittoja.

7. Pallo on ulkona, jos se päätyy väylien 2, 3 ja 4 väliselle tielle tai tien toiselle puolelle. Pallo on ulkona, vaikka se edellä mainitussa tapauksessa päätyisikin kentän toiselle osalle, jossa pelaaminen on sallittua.

8. Jos pelaaja ei tiedä, onko hänen pallonsa estealueella reiän 15 avauslyönnin jälkeen, pelaaja voi pelata varapallon. Pelaajan pelattua tämän säännön mukaisesti varapallon hän ei voi enää käyttää muita Säännön 17.1 mukaisia vaihtoehtoja suhteessa alkuperäiseen palloon. Kun alkuperäinen pallo löytyy estealueelta kolmen minuutin etsinnän aikana, pelaaja voi valita, jatkaako peliä alkuperäisellä estealueella olevalla pallolla, jolloin varapalloa ei saa enää pelata (varapallolla lyötyjä lyöntejä ennen sen hylkäämistä, sisältäen lyönnit ja mahdolliset rangaistuslyönnit, jotka on pelattu yksinomaan tällä pallolla, ei lasketa) TAI jatkaako peliä varapallolla, jolloin alkuperäistä palloa ei saa pelata. Kun alkuperäistä palloa ei löydy kolmen minuutin etsinnän aikana, tai tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on estealueella, varapallosta tulee pelissä oleva pallo.


Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta

Yleinen rangaistus (reiän menetys reikäpelissä, kahden lyönnin rangaistus lyöntipelissä).
Kaikki kentällä ilmoitetut etäisyydet on mitattu suoraan viheriön keskelle.