Kenttä

Kymijoen kauniissa maisemissa sijaitseva Koski-Golf on yhdistelmä upeinta luontoa, perinteikästä seuratoimintaa ja ajankohtaisia palveluita. Aivan kuten Eerolan golfkentän reunamilla vuolaana virtaava Kymijokikin, on Koski-Golf uusien virtauksien mukana alati kehittyvä seura luonnonkauniilla kenttäalueella höystettynä.

Eerola on muuttunut toimivasta maatilasta moderniksi golfkeskukseksi. Muutos on toteutettu perinteitä ja luontoa kunnioittaen. Uuteen käyttötarkoitukseen otettujen vanhojen rakennusten henkimä kartanotunnelma on aistittavissa Eerolassa tänäkin päivänä.

Luonnonkaunis Eerolan par 73 kenttä valmistui vuonna 1989 Kosti Kurosen suunnittelemana. Sijainti vesistön äärellä ja alkuperäiset metsiköt ovat mahdollistaneet luontevasti maisemaan istuvan ja toimivan kenttäkokonaisuuden, jolla pelaa mielellään. Kaunis kenttä antaa väylillään draivitilaa ja tarjoaa lähipelissä haastetta kehittyneemmällekin pelaajalle. Kenttäaluetta on pidetty vuodesta toiseen erinomaisessa kunnossa ja sen ympäristöä kehitetään luonnon ehdoilla edelleen jatkuvasti. Kierroksen pelaaminen Eerolassa on ilo, sillä griinit ja väylät ovat moitteettomassa kunnossa.

Kymijoki oli Ruotsin ja Venäjän välisenä rajana v. 1734–1812. Silloinen Ruotsin kuningas Kustaa III halusi kuitenkin siirtää rajaa idemmäs, joten alueella taisteltiin välillä kiivasti. Katsellessasi Eerolan väyliltä Kymijoelle voit kuvitella miten sotilaat joen toisella puolella valmistautuivat taisteluihin. Vanhassa kartassa kolmosväylän paikalla on nimi Tykkimäki. Joen ylitse tulevia torjuvat tykit ovat ilmeisesti sijainneet täällä.

Ensimmäinen vaikutelma jo Eerolaan tultaessa on avaruus. Kymijoki on näkyvissä ensimmäisen kerran heti ajettaessa portista alueelle ja sen jälkeen melkein jokaisella väylällä. Tilaa on joka puolella paljon ja maisema on melko tasainen. Alkupään väylät sekä harjoitusalue sijaitsevat Golfkeskuksen rakennusten välittömässä läheisyydessä. Pysäköintialueita on useita, etupihan paikat täyttyvät ensimmäisinä, mutta pukuhuonerakennuksen takana on reilusti tilaa. Caddiemaster, toimistot ja ProShop ovat ihan ykköstiin vieressä, samoin puttigriini.

Ykköstiiltä lähdettäessä väylät näyttävät helpoilta. Par-nelosilla on kuitenkin mittaa melko reilusti, parhaimmillaan keltaisilta 385 m, joten griineille pääsyyn tarvitaan kaksi hyvää lyöntiä. Useimmat griinit ovat joko kapeita tai lyhyitä, vaikka väylillä tilaa on reilusti niin lähestymislyönteihin tarvitaan tarkkuutta. Viime vuosina uusituilla griineillä on reilummin myös kallistuksia. Väylät avautuvat hyvin tiipaikoille, joista on helppo seurata edellä meneviä pelaajia sekä avauslyöntejä.

Kierroksella ainostaan väylät 1 ja 2 sekä 13 ja 15 ovat rinnakkain, kaikki muut ovat peräkkäin. Eerolassa kierros tulee Clubille väylän 7 ja 9 jälkeen, jolloin on mahdollisuus pitää pieni tauko.

Suomen kaunein siirtymäreitti saattaa olla väylän 11 jälkeen, jolloin kuljetaan aivan Kymijoen rannassa, korkealla harjanteella. Siirtymä on pituudeltaan n. 200 m, matkan aikana voi tarkkailla virran pyörteitä ja vaikka arvailla mihin suuntaan vesi on menossa.

Eerolassa voit valita omien mieltymyksiesi, taitojesi tai vaikka pelitilanteen mukaisen strategian. Pärjäät hyvin vähän lyhyemmilläkin väylälyönneillä kun sinulla on chippi ja putti kunnossa tai jos tyydyt bogey-tulokseen. Pitkälyöntiselle pelaajalle on paljon paikkoja tehdä hienoja suorituksia ja hyvänä päivänä yltää huipputulokseen. Väylällä 12, joka on par 4, on tehty jopa 2 holaria.